· 

NXT GP Emmen rechtsom

Onvoorspelbare Emmen


Zaterdag trainingsdag:

 

Op de zaterdag wordt druk gezocht naar de juiste afstelling. Gaat het wel of niet regenen. Het bleef bij een paar druppeltjes regen. 

 

Senn ging een andere motor testen om te kijken of hij daarmee harder gaat. En dat ging hij, dus besloten om deze leenmotor te gebruiken op zondag.


Kwalificatie Senna:

Ik probeerde zo veel mogelijk vooraan te beginnen bij de kwalificatie om te voorkomen dat ik vast kom te zitten achter andere wat best goed lukte. Bij het opkomen van de baan had ik nog snel iemand ingehaald en reed op een redelijk goede plek. Ik reed het meest van de tijd achter no. 52 en kon hem heel goed bijhouden. Hij liet me er later voorbij. Het lukt me om P5 binnen te slepen van de 12 deelnemers.

 

Kwalificatie Senn:

Senn werd in zijn kwalificatie steeds sneller. Hij zette zijn snelste tijd dan ook in de laatste ronde. Echter komt hij te kort op de voorhoede. Daar rijden ze 47.673, waar Senn 50.672 rijdt. Oftewel zoeken waar we winst kunnen behalen. Senn pakt P18 van de 20 deelnemers.



Race 1 Senna:

Ik kwam slecht weg en verloor 1 plek, ik reed met 14 al snel naar 98 en 28. We reden met z'n 5e en 4e in een treintje. Degene achter mij probeerde in bocht 1 me in te halen maar ik liet 'm aan de buitenkant staan en had bij bocht 2 de binnenbocht. Voor mij waren ze in gevecht en ging het soms wat mis, ik probeerde afstand te houden zonder uit het treintje te gaan ik maakt soms een poging om in te halen, maar omdat ze met z'n 3e voor me in gevecht waren was het moeilijk en niet handig om het te proberen. Ik probeerde het nog een paar keer op het einde maar we kwamen in heel veel verkeer en was niet meer mogelijk een inhaal poging te doen ik ben als 6e geëindigd en ben er te vrede mee het waren leuke gevechten. 

 

Race 1 Senn:

Senn heeft een goede start, weet twee plekjes te winnen. Daarna viel hij wat plaatsen terug. Echter Senn geeft niet op en probeert hier en daar wat inhaalacties te plaatsen. Zijn tijden blijven in de 50 hangen, maar hij perst er toch nog even een 49.078 uit en komt als P17 over de finishlijn.


Race 2 Senna:

Ik had een hele goeie start en haalde in bocht 1 al 2 mensen in door een paar foutjes die de groep voor mij maakte. Ik lag een tijdje 4e totdat ik een fout maakte in de een na laatste bocht, 39 kon mij daardoor inhalen en trok gelijk al een gat in de 1e ronde achter hem. Een paar rondes later verlies ik de grip en spin ik, ik kan nog net weg komen voor de 2de groep. Degene achter me komt beter weg in de laatste bocht en haal me aan het eind van het rechte stuk in, hij maakte een foutje in bocht 4 waardoor ik er nog net tussen kan, ik rijd al ver voor hem maar hij stuurt op me in en ik spin, ik kom vast te zitten en reed tot de finishvlag als laatste P11. Enorm balen ik zat er goed bij dit keer, degene die me aantikte heeft hiervoor straf gekregen. De mooie inhaalactie is te zien op de live timing zie link onderaan op: 4.22.48.

 

Race 2 Senn:

Senn kent wederom weer een goede start weet tot de 8ste ronde zijn positie te behouden en zet de aanval in op degene voor hem. De aanval lukt. Je ziet aan zijn tijden dat hij meer in de 49ers rijdt, maar nog niet constant genoeg. Senn komt als P16 over de finishlijn in zijn klasse.


Race 3 Senna:

Ik had een goede start ik haalde in de 1e bocht al wat mensen in en in bocht 3 was er een crash waar ik mooi aan de binnenkant langs kon waardoor ik van laatste naar p6 ging ik reed heel de race dicht achter 98 en probeerde meerder keren een inhaal actie te maken maar het ging harder regenen en mijn regenbanden waren al erg veel op gerubberd en had daardoor niet genoeg grip om een goede inhaal actie te maken. Ik gleed in de 1 na laatste ronden bijna weg en besloot om de laatste 2 rondes rustig uit te rijden aan gezien er niemand achter mij reed en ik op een goede positie stond. P6

 

Race 3 Senn:

Senn maakte een foutje en spinde, hij was hier zo van geschrokken dat hij in ronde 3 naar binnen kwam. Een te grote gat om dicht te rijden naar de andere deelnemers. Moe en bedroefd is hij uitgestapt en wordt deze race helaas laatste P19.


Senna werd deze racedag 9de. Niet het gewenste resultaat wat ze voor ogen had.

Senn wordt deze racedag 18de algemeen en 9de bij de rookie Cadet klasse, de laatste race ging niet zoals hij had gewild.

 

Op naar de Kidscup ter Vledderveen waar zowel Senna, Senn en Riff aanwezig zullen zijn.


Reactie schrijven

Commentaren: 0