· 

DNRT Zandvoort race 4

Turbulente weersomstandigheden

Kwalificatie (20 minuten):

Het is een grauwige dag op het circuit van Zandvoort en het zou ook gaan regenen in de eerste twee sessies. Na de rijdersbriefing is het terug naar de tent om de laatste dingen klaar te maken voor de kwalificatie. Het circuit was van te voren al nat, maar nu begon het weer te regenen. Mika heeft nog nooit in de regen gereden met de Mazda. Dus was het de eerste 10 minuten oefenen, proberen en kijken om na die 10 minuten vol te pushen. Alleen had moeder natuur daar iets anders op te zeggen, rond het midden van de sessie begon het in eens met bakken uit de lucht te vallen. Het werd zo erg dat Mika bijna niks meer kon zien en begon te aquaplannen. De sessie werd uiteindelijk stilgelegd met code rood door de enorme regenbui. Mika finishend als P16 van de 32 Mazda's.


Race 1 (25 minuten):

Circuit Zandvoort heeft met man en macht geprobeerd om de baan droger te krijgen. Daarom is de start verlaat van zowel de Peugeots als de Mazda's. Het circuit is nog steeds erg nat, maar minder plasvorming. Bij de start is het dan ook malen en komt hij moeilijk weg van zijn startpositie. En dan de eerste bocht overleven, Mika kiest voor de binnenkant wat achteraf een domme beslissing is geweest. Bij het ingaan van de bocht heeft hij geen grip en staat hij met lege handen bij de exit en verliest hij veel posities. Maar door veel fouten van andere rijders en de regenlijnen van Mika levert deze race vele inhaalacties op. De baan begint langzaam op te drogen er zijn eindigt Mika weer in de top 10 ditmaal op plaats 9. En bij de rookies klasse de tweede plaats.


Race 2 (40 minuten):

Het is circuit van Zandvoort is momenteel droog en Mika heeft dit keer een goede start, maar kiest dan voor de verkeerde kant. Mika duikt aan de binnenkant precies achter Siemerink die een mindere start had, hierdoor verliest Mika het voordeel van de goede start. Een paar rondes later na Siemerink ingehaald te hebben tikt hij Mika aan op de rechter achterkant. Waardoor de wielkast iets in werd gedeukt en het wiel hierop aanliep. Dit zorgden ervoor dat elke bocht naar links de auto wou uitbreken en niet stabiel door de bocht wou. Hierdoor verliest hij veel tijd en valt hij terug naar P14Gelukkig kan Mika de overige rookies achter zich houden. P2 bij de rookie klasse.


Race 3 (30 minuten):

Na een tegenvaller van een tweede wedstrijd is Mika vastberaden om plekken te winnen. Mika heeft weer een goede start, maar kan bij de start helaas geen plekken winnen. Mika rijdt het meeste gedeelte in “no man’s land” hoewel hij op een gegeven moment wel zich in een groepje bevind is dat snel klaar als de 2 rijders vlak voor hem op elkaar klappen in scheivlak en eraf gaan waardoor Mika er langs kan. Maar aan het einde van de wedstrijd wordt het spannend als de derde rookie achter hem zit. Tegelijkertijd zit Koster ook te vechten met iemand anders,  waardoor Mika een gat kan slaan en weg kan rijden. Maar Koster komt snel dichtbij alhoewel het niet genoeg zal zijn, want Mika komt voor Koster over de finish op P14 algemeen en tweede plaats bij de rookies.


Dat betekent dat Mika weer het podium mag betreden wederom P2 in het rookie klassement en algemeen een 14de plaats van de 32 rijders. Goed gereden onder barre omstandigheden wolkbreuken en harde wind.

 

Mika heeft dit resultaat mede te danken aan zijn sponsoren. Zonder hen kan Mika niet rijden qua budget.

We zoeken nog op zoek naar enthusiastic sponsoren voor de laatste 3 races en aankomend seizoen.

Lijkt het je superleuk om deze enthousiaste racer te sponsoren, neem dan contact met ons op.

 

Bedankt DNRT organisatie, Mazda Max5 cup en marshalls.......

Ik wil heel graag Red Mirror Racing bedanken en met name monteur Jordy Engel. 

Bedankt Autorensport en Orangehat voor de mooie foto's.


SPONSOREN:

Wij Reclame

Muddebouw

FBI Reclame

Mariparts BV

MM-Motorsport

Biesheuvel Autosport

Sportsframe

Red Mirror Racing

Club van 50:

Opa

Oma

Wols Bouw en Onderhoud

Thea

Carla

John

Ed

Martine

Biesheuvel Autosport

Someren B&B



Reactie schrijven

Commentaren: 0