· 

DNRT Meppen race 5

Zoekende naar racelijnen op Meppen

Zaterdagavond vrije training:

Het was vooral zoeken naar grip. Mika was te wild aan het rijden waardoor hij veel aan het glijden was. Het is een moeilijk circuit om snel goede lijnen te vinden, omdat er veel hobbels en onevenheid in de weg zitten. Uiteindelijk had Mika er goed tempo in.

 

Zondagochtend vrije training (15 minuten:)

Mika had een snelle groep uitgekozen om daar achter te rijden. Kijken welke lijnen hun rijden in bepaalde bochten. Hij kon in het begin mee in het treintje. Hij kwam als P11 over de finish.


Kwalificatie (15 minuten): 

Vandaag heeft Mika Tessa weer als monteur.  Er doen 20 coureurs mee, waarvan 4 rookie rijders (incl. Mika).Deze rookies rijden allemaal in de top 10. De opkomst is wat laag, maar niet gek vanwege de zomervakantie. 

Mika reed in een treintje met snelle coureurs, in het begin kon hij het tempo goed bijhouden. Echter reden zij snellere tijden dan hem en zakte naar beneden naar P12. Alle andere rookies zijn voor hem geëindigd. Mika is tevreden over zijn kwalificatie, heeft hier en daar klem gezeten, maar heeft de snelheid. Vanaf P4 tot P12 zitten binnen 0.6 seconden. 


Race 1 (20 minuten):

Mika heeft een hele goede start, wordt helaas bij de eerste bocht opgehouden en ingesloten. Waardoor hij een plaats verliest in de eerste ronde en zakt naar P13. 

Maar weet in ronde 2 al weer 2 plekken goed te maken en klimt op naar P11 hij zit achter Bente Boer en Floris Koster (de 3de Rookie). Deze twee wisselen telkens van plaats. Mika zit er achter en met nog 10 minuten te gaan we zitten op de helft van race 1. Omdat iedereen met elkaar zat te vechten, was de kopgroep uit het zicht. Mika raakte Floris met een inhaalpoging. Er klapt daardoor een rijder op de achterkant van Mika, waardoor hij een positie verliest. Hij ligt weer op P12 met nog 5½ minuut te gaan. Mika ligt weer op P11 en zit weer achter Bente Boer daarvoor rijdt nog altijd Floris Koster met daarvoor de andere twee rookies. Nog 2 minuten te gaan. Helaas wordt hij weer ingehaald en rijdt Mika weer op P12. Wat kan hij nog doen in de allerlaatste ronde. Er is een gevecht tussen de 1ste en 2de rookie waarbij de 1ste wegvalt. Dat betekent de eerste race P11 algemeen en P3 bij de rookies. Heel erg sterk gereden deze race.


Race 2 (20 minuten):

Mika start weer aan de binnenkant van de eerste bocht. De 4de rookie die op p20 startte ligt al op P14 in de eerste ronde, Mika moet zorgen dat hij deze achter zich houdt voor podium kansen.  Mika ligt na 4 rondes nog steeds op P11 het zit allemaal dicht op elkaar. Er beginnen 3 groepen te vormen voorin. Waarvan Mika in de derde groep zit. In ronde 5 zit de Rookie nummer 4 op P13 en klopt zo meteen aan bij Mika, er zit nog 1 auto tussen hen. Mika rijdt zo hard mogelijk door en is de aansluiting verloren met degene voor hem. Mika verliest in de zesde ronde weer een positie en rookie 4 zit nu achter hem op 2 a 3 seconden. Mika weet in ronde 7 zijn positie weer terug te pakken en trapt zo hard als hij kan. Nog 4½ minuut te gaan. Rookie nummer 4 weet P12 te bemachtigen, maar moet dan nog 2 seconden goed rijden om een aanval op Mika te plaatsen. Hij loopt in, maar niet ver genoeg. Mika komt als P11 en als 3de rookie de finishlijn over. 


Race 3 (20 minuten):

In de eerste bocht verliest hij zijn plek aan de 4de rookie deze heeft ook gelijk Bente gepasseerd waar Mika achter startte. Het is duwen en trekken in de kopgroep van 14 Mazda's. Mika verliest nog een plaatsje in ronde 2. In de derde ronde wordt de groep in drieën gehakt. De koploper met daarachter groep 1 nummer 2 tot 9 en groep 2 bevinden zich nummers 10 tot 14 in. In ronde 7 is er contact geweest met de 1ste rookie auto en zakt naar P12 achter Mika. Echter duurt het niet lang voordat dat deze rookie tevens teamgenoot Mika passeert. Het zit Mika niet mee en moet opnieuw een plaats afstaan en rijdt als 14de en laatste in de groep. Hij verliest tijd 2 a 3 seconden, hij probeert met man en macht het te minimaliseren. Er zit een groot gat achter hem dus daar is geen gevaar. Maar hij had zo gehoopt om race 3 ook mooi af te kunnen sluiten, maar het gat is te groot en moet hij genoegen nemen met P14 / 4de rookie.


Mika is deze racedag Algemeen 11de geworden en bij de Rookies mag hij een P3 beker mee naar huis nemen.

 

Met dank aan Red Mirror Racing voor de technische ondersteuning (monteur Tessa) en uiteraard onderstaande sponsoren.

SPONSOREN:

Wij Reclame

Muddebouw

FBI Reclame

Mariparts BV

MM-Motorsport

Biesheuvel Autosport

Sportsframe

Red Mirror Racing


CLUB VAN 50:

Opa

Oma

Wols Bouw en Onderhoud

Thea

Carla

John

Ed

Martine

Biesheuvel Autosport

Someren B&B

Anoniem


Reactie schrijven

Commentaren: 0