· 

NXT GP Kids Cup Vledderveen

Zomerse temperaturen in Vledderveen

TRAININGSDAG

Kartbaan Vledderveen heeft een lengte van 770 meter met een baanbreedte die varieert van 6 naar 7 meter. Naast hun ligt een motorcrossbaan en een vliegveld voor ultra-light vliegtuigjes. Deze hebben we meerdere keren zien opstijgen.

Voor Senn en Riff zijn dit de eerste meters op dit kartcircuit.  Ons team heeft zich gepositioneerd op paddock 1. Met de begeleiding van monteur Mika gaan ze met volle moed deze dag in.

 

Senn

Senn heeft een nieuwe motor en moet de eerste twee sessies rustig zijn motor inrijden. Daarna mag hij weer vol gas en dat liet hij goed merken. Hij kon nu beter mee met de groep voor hem, super trots hoe Senn goed mee kon komen.

Riff

Riff ging eerst het circuit ontdekken en naarmate de sessie vorderde, vond hij meer snelheid. Hij maakte deze dag 2-4 seconden goed. Super trots op Riff, hij heeft grote stappen gemaakt dit weekend.

Senna

Op kartcircuit Vledderveen rijden we niet veel, waardoor het zoeken was naar de juiste afstelling. Naarmate de dag vorderde hadden ze de juiste snelheid gevonden en konden ze tevreden de dag afsluiten.


WARMING UP EN KWALIFICATIE

Kartcircuit Vledderveen bestaat uit 2 paddocks gesplitst door de baan. De vooropstelling vindt dan ook plaats op het rechte stuk bij paddock 2. Vandaaruit de opwarmronde en de start. De finish vlag wordt gegeven op het rechte stuk bij paddock 1. 

 

Bij de Cadet 160 cc rijden er 16 deelnemers mee, waaronder 8 rookies.

Senn

Senn rijdt op nieuwe banden, dus hier en daar wat glijden. Maar naarmate de sessie vorderde pakte hij de snelheid op. Rookie P4 / Algemeen P12

Riff

Riff vond een nieuwe circuit best wel spannend, ook hij heeft nog nooit eerder gereden hier. Maar hij pakte het goed op. Riff mist hier en daar snelheid maar zijn racelijnen worden steeds beter. Rookie P7 / Algemeen P 15

Senna

Dit weekend rijdt Senna met totaal 12 deelnemers.

Senna vertrok langzaam van paddock 1 en reed langzaam op de baan wachtend totdat alle karts van paddock 2 achter haar reden. Ze liet een paar junioren voorbij en één bigbore zodat ze daar achteraan kan rijden. Hierdoor een mooie slipstream kunnen pakken. Zo heeft ze de hele kwalificatie gereden aan het einde liep de big bore's uit. Een mooie P5.


RACE 1

De jongens worden begeleid door Mika, hij neemt ze mee en legt de racelijnen uit. En kijkt hoe ze deze uitvoeren en probeert dan een beetje bij te sturen. Aan de hand van een papieren circuit, maar ook kijken bij andere races en hier aanwijzingen te geven.

 

Senn

Een zeer goede start, super geconcentreerd aan het rijden en mooie inhaalacties laten zien. Snelheid zat er de eerste race goed in en kon dan ook goed met de rijders voor hem meerijden.

Einduitslag Rookie P3 / Algemeen P8, maar omdat de startopstelling was verstoord zijn er een aantal rijders achteruit gezet. Dus Rookie P2 en Algemeen P7. Een super enthousiaste Senn met een mooie race uitslag.

Riff

Ook Riff had een goede start, hij kon in het begin meekomen. Door de mindere snelheid zakt hij wat terug en gaat in gevecht met een aantal achterblijvers. Je kan zien dat Riff steeds sneller gaat rijden en het gaspedaal meer intrapt. Deze wedstrijd niet 1x gespind hartstikke goed gereden Riff.

Rookie P8 / Algemeen P15

Senna

Senna heeft een hele goede start. Ze kan bijna haar kart naast haar voorganger zetten. Helaas zette deze heel snel zijn kart aan de binnenkant en kon ze er niet meer langs. Bij de tweede bocht hield Senna iets te veel ruimte aan de binnenkant, waardoor degene achter haar naast haar kwam, richting het rechte stuk was er een oeps momentje hij vloog over Senna haar rechter achterwiel, maar hij kon gelukkig verder rijden. Senna ligt nog steeds op P5 en rijdt in een treintje met de nummers 3 en 4. Senna kon de snelheid van deze jongens goed managen. Helaas kwamen er veel achter blijvers waar Senna in vast kwam te zitten. Daardoor ontstond er een groot gat tussen de nummers 3,4, maar ze had ook een gat naar achteren. Een mooie P5.


RACE 2

De jongens hebben ook een leuk slootje ontdekt. Daar moest natuurlijk over heen worden gesprongen. Dit ging niet altijd even goed. Gelukkig waren de kartoveralls en kartschoenen uit anders hadden ze met een nat pak moeten rijden.

 

Senn

Ook bij deze start was Senn weer goed weer, probeerde met man en macht zijn P2 in het rookie klassement te behouden. Dat bleek toch wat lastiger in de praktijk. Hij heeft hard geknokt maar viel helaas 3 plaatsen achteruit. Toch een mooie score weten neer te zetten. Rookie P5 / Algemeen P12

Riff

Riff had weer een goede start, wederom de eerste paar rondes kunnen aansluiten. Hier en daar wat kleine foutjes en een te kort aan snelheid waardoor hij weer naar achteren zakte. Qua tijd weer goed gereden en weer een eigen snelste rondetijd, elke race wordt je sneller. 

Rookie P7 / Algemeen P15

Senna

Een slechte start, die naast me stond kon er gelijk voorsteken, geprobeerd in de tweede bocht in te halen maar hij zette zijn kart aan de binnenkant waardoor een inhaalactie niet mogelijk was. Senna kwam weer terecht in een treintje van 3. De twee voor haar waren flink aan het battlen, waardoor Senna goed het tempo kon bijhouden. De jongens voor haar switchen van positie, Senna wilde diegene ook inhalen maar maakte een foutje. Tot aan de eindstreep gevochten. Ze wilde haar kart naast diegene voor haar zetten, maar daar was opeens een achterblijver.  Senna was een beetje teleurgesteld, maar gelukkig had ze maar 1 plek verloren. Het waren leuke gevechten, haar koppeling rookte ook heel erg en het bleek uiteindelijk dat in het rubber van de carburateur een scheur zat waardoor hij niet zo lekker liep. P6


RACE 3

Senn

Het was weer een spannende race, echter maakte Senn dit keer wat foutjes. We merken dat je concentratieboog in de laatste race wat minder is. Daar moeten we nog even aan gaan werken, want je was zo dichtbij een rookie podium deze dag. Rookie P5 / Algemeen P13 

Riff

Wat heb jij genoten deze dag. Je startjes gingen allemaal hartstikke goed. Je racete deze dag harder dan ervoor. Je hebt grote stappen gemaakt. Hou dit vol Riff. Helaas een klein slippertje gemaakt waardoor degene achter je voor bij konden gaan. Rookie P7 / Algemeen P15 

Senna

Ik had een hele goeie start ik haalde gelijk de p5 in maar in bocht 2 werd ik weer ingehaald via de buitenkant en ik bleef heel de race vlak achter hem rijden ik kon hem alleen niet inhalen omdat hij alleen maar aan het verdedigen was het lukte 2 keer bijna maar ik miste net de snelheid en werd weer P6.


Dag uitslag:

Senna P6

Riff P15 algemeen / P7 Rookie

Senn P13 algemeen / P5 Rookie

Het was nog even spannend bij Senn welke plaats het ging worden, want hij stond met het aantal punten op een gedeelde 3de plaats in het rookie klassement met 2 andere rijders. Echter waren deze twee sneller in de kwalificatie. 

 

Tussenstand NXT GP Kids Cup:

Senna P5

Riff P12 algemeen / P7 Rookie

Senn P9 algemeen / P5 Rookie


Reactie schrijven

Commentaren: 0