· 

DNRT Assen race 6

SECOND CHANCE ON ASSEN


We starten eerst de dag met een briefing vanuit de DNRT en daarna nog een korte briefing van de Max5 Cup. Vandaag een nieuwe monteur namelijk Indy.

 

KWALIFICATIE

Er staan vandaag 27 deelnemers aan de start.

Mika ging lekker, de eerste paar rondes zat hij in de top 10. Zijn teamgenoot had in de eerste ronde al 2 losse bandenstapel geraakt, de banden vlogen over het circuit, Mika moest deze zelfs ontwijken. Daardoor had zijn teamgenoot geen snelheid meer om vooraan te eindigen.

Mika pakt P13 in het algemeen klassement en P4 bij de rookies. Zijn teamgenoot start als P12 en P3 bij de rookies.


 

RACE 1

Mika had een mindere start, het wegrijden ging goed. Echter de derde versnelling wilde niet lukken. In de eerste bocht vlak na de start raakte Mika de losse bandenstapel, hierdoor heeft Mika schade aan de voorkant van de auto en klopt de uitlijning ook niet meer. Mika weet toch een aantal auto's in te halen.

 

Maar na 2 rondes is het positie verdedigen tegen zijn kampioenschap rivaal achter zich. Helaas heeft Mika door de schade niet de snelheid om te de rijders achter zich te verdedigen, hierdoor valt Mika terug naar de 16de plaats en bij de rookies naar de 5de plaats. De schade op het oog viel mee, ze hebben de Mazzie weer uitgelijnd voor de volgende race.

 

RACE 2

Mika had een mindere start, moest wat uitwijken voor de auto voor hem die had zelfs een mindere start. Maar weet de snelheid te vinden en haalt in een aantal rondes vier auto's in en ligt momenteel op P12.

 

Helaas kan Mika zijn snelheid niet doorzetten omdat degene voor hem niet samen wilde werken om de sleepstream van de kopgroep te kunnen pakken en rijden ze in niemandsland. Hij valt terug naar P13, hij pusht teveel waardoor de banden overhit raken en Mika terugvalt. Het gat is te groot om nog te kunnen aanhaken.

 

Mika krijgt in de laatste ronde een longlap aan zijn broek wegens tracklimits waardoor het gat nog groter wordt. Hij moet tevreden zijn met P13 en P4 bij de rookies.  


RACE 3

Een podiumplaats vandaag bij de rookies zit er niet meer in. Wel is het belangrijk om zoveel mogelijk punten te verzamelen voor de eindstand in het klassement. Ook deze start ging weer niet lekker en verliest voor de eerste bocht al een positie. Maar deze pakt Mika in dezelfde ronde weer terug. De kopgroep loopt weer uit en hij rijdt in een groepje van 5 mazda 's. Echter de snelheid is weg, Mika rijdt als laatste van dit groepje en kan niet meer aanhaken totdat er een code 60 komt en alles in elkaar valt. Echter zijn groepje ziet de code 60 te laat en worden allemaal bestraft (Mika krijgt 34 seconden straf). Je moet dan tussen de 55-60 km per uur rijden. De groep van 16 rijders valt weer in elkaar. Nadat het weer groen wordt valt de groep weer in tweeën. één rijder maakte een fout waar Mika van kon profiteren en schuift een plaats op. Helaas heeft de Mazda achter hem meer snelheid en weet Mika te passeren. Zou er dan toch meer schade aan de auto zijn dan we denken? Zijn teamgenoot wordt in de GT-chicane aangetikt en neemt hierbij een bandenstapel mee. Hij heeft serieuze schade en rijdt de laatste ronde wel uit maar zachtjes. Mika haalt hem in. Mika komt als P15 algemeen en als P4de rookie over de finish. Echter na die tijdstraf komt hij op P16 terecht en P5 bij de rookies.


Het was jammer genoeg niet de racedag die hadden gehoopt te hebben. Op en naast de baan heeft Mika enorm genoten.

 

Vandaag komt ook het verlossende woord over de laatste twee races.

- Spa begin oktober gaat door; wegens budget gaat Mika deze niet rijden.

- Zandvoort eind oktober gaat door, deze gaat Mika wel rijden (dag is nog niet bekend 25, 26 of 27 oktober).

 

Tussenstand: 

Mika staat momenteel op P9 algemeen en bij de rookies P3 met nog 38 punten verschil tussen hem en de P4. Het zal spannend zijn tot aan de laatste race. 

Zonder sponsoren is het niet mogelijk om te racen. We zijn erg dankbaar voor jullie hulp. In 2025 wil Mika weer in de Mazda MaX5 Cup gaan racen en is druk bezig met nieuwe sponsoren te werven. Ook de club van 50 is van harte welkom. Zie zijn sponsorplan voor meer informatie 


SPONSOREN:

Wij Reclame

Muddebouw

FBI Reclame

Mariparts BV

MM-Motorsport

Biesheuvel Autosport

Sportsframe

Red Mirror Racing

CLUB VAN 50:

Opa

Oma

Wols Bouw en Onderhoud

Thea

Carla

John

Ed

Martine

Biesheuvel Autosport

Someren B&B

Anoniem


Reactie schrijven

Commentaren: 0