· 

NXT GP Dutch Open Kerpen

Back on track in Kerpen


Op vrijdag kwamen we aan en was onze appartement helemaal versierd met ballonnen en slingers  door onze lieve vrienden. Want Senna wordt op de racedag 15 jaar, dat moet natuurlijk gevierd worden. Op de zaterdag hebben we allerlei setups uitgeprobeerd. Dit zag er goed uit, qua snelheid is top 4 echt wel mogelijk. 

Zondagmorgen wordt Senna en wij door iedereen gefeliciteerd. Super bedankt allemaal, ze voelde zich echt jarig vandaag. 


KWALIFICATIE

Ik was de enige op nieuwe banden en het was nog glad. Ik stond op een goede positie in het veld om goede tijden te rijden, maar omdat ik nog 2/3 rondjes moest opwarmen kon ik ze niet bij houden. Het lukte me niet om snelheid te vinden, omdat ik naar niemand kon toe rijden. Uiteindelijk kwam/zat ik in een snelle ronden, maar kwam ik achter een bigbore vast te zitten. Ik werd geïrriteerd en verloor mijn focus ik had nog maar een paar rondjes en kon geen goeie tijd neerzetten. Helaas een P6.


RACE 1

Ik had een hele goede start en haalde in de eerste bocht 1 kart in. Ik reed naast de p4 in de eerste lange doordraaier, in de eerst volgende bocht zat ik aan de buitenkant dus kon iemand me weer via de binnenkant inhalen. Ik reed toen weer op p6, uiteindelijk reed ik heel de tijd vlak voor nummer 24 en zat er een groot gat voor me met nummer 14 & 28. Nummer 24 probeerde in de één na laatste ronde via de buitenkant mij in te halen bij post 3, ik liet nog ruimte over maar hij stuurde onverwachts eerder in. Daardoor kon ik geen kant meer op en vloog half schuin over nummer 24 heen en zat met alleen nog maar met mijn rechtervoorwiel op de baan. Ik kon de kart nog maar net onder controle houden. Door de crash kwam ik met mijn elleboog tegen het lood aan de zijkant van mijn stoeltje. Ik kreeg een pijnlijke schok door mijn arm en heb de race rustig uitgereden, de nummer 24 kon de race helaas niet uitrijden . Ik eindigde waar ik gestart was namelijk op P6.


RACE 2

IK had een goede start reed een tijdje op dezelfde positie. Na een tijdje daarna reed ik in een treintje van 7. Twee karts voor mij botste tegen elkaar in bocht twee hierdoor kon ik er mooi langs, op dat moment reed ik vierde.  Ik was moe, het was ook erg benauwd weer.  Ik maakte een foutje waardoor nummer 14 me kon inhalen ik lag toen vijfde. We reden de laatste paar rondes heel dicht achter elkaar aan, de laatste bocht voor de finish had ik een betere exit en we reden nek aan nek tot de finish met een verschil van maar 0,052 . Ik vond het gevecht heel leuk en was tevreden met een 5de plek. Zie de finish foto.


RACE 3

Ik had een goede start en behield mijn plek. In bocht 3 reden twee karts de baan af recht voor me neus vanaf dat moment lag ik vierde. Ik reed uiteindelijk heel de race in een treintje van drie. Ik reed een paar rondes in het midden daarna kon ik nummer 39 mooi inhalen na de bocht voor de laatste chicane. Ik maakte een paar rondes erna een fout waardoor nummer 39 hem ernaast kon zetten en nummer 24 gelijk mee kon. In de twee na laatste ronde wist ik ze allebei nog in te halen en werd uiteindelijk tweede. Met vuist omhoog over de finishlijn reed ik langs alle posten terug naar park fermee daar stond mijn broer me op te wachten op de baan met een high five. Dit is het beste weekend wat ik in de RK1 heb gehad tot nu toe.



Wat een spannende laatste race, de hele top 5 is erg wisselend geëindigd in posities (behalve de nummer 1). Zou het mogelijk zijn om dan toch het podium te beklimmen. Ze mag het podium betreden voor wederom driver of the day. 

Vandaag is Senna geëindigd als P4 met 2 punten verschil met de nummer 3. Het podium is echt in zicht, hopelijk lukt het dit keer in Assen. En natuurlijk werd er uit volle borst door iedereen meegezongen "er is er een jarig". Okay dat vond je wat minder, je werd helemaal rood (bedankt Youri)...

 

Update Kampioenschap:

Ladies Cup: Senna staat op P4 met 34 punten achterstand op de nummer 3. Met nog 1 race op Assen te gaan.

Dutch Open: Senna staat op P8 met 1 punt achterstand op de P7 en P6. Met 7 punten achterstand op P5 en 39 punten achterstand op de P4. Wat kan Senna nog bewerkstelligen tussen de jongens in de laatste race op Assen.

 

Bedankt:

Pap bedankt dat je mijn monteur bent. Jordi voor de begeleidende woorden, hopelijk ben je er weer bij in Assen. Familie Raateland ik heb me het hele weekend jarig gevoeld, super bedankt ook voor alle tips Dennis. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0